Information från styrelsen om hur vi tänker kring aviserad höjning av fjärrvärmeavgiften från Ena Energi och vår ekonomi. 

Under förra styrelsemöte diskuterades vår ekonomi och hur vi ska hantera avgiftshöjningen av fjärrvärmeavgiften från den 1 januari år 2024. Läs mer på ENA Energi AB | Fjärrvärmepris

Vi kan konstatera att kostnadsökningarna blir större än vad vi budgeterat för detta budgetår. Värmeavgiften står för en stor del av totala utgifterna för vår samfällighet. Det återstår tre månader av vårt budgetår januari till mars, men rent praktiskt är det ca 5 månader innan nytt beslut om ny budget kan fattas på en ordinarie stämma. Ett alternativ är att kalla till en extra stämma om brist i kassan uppstår för att få in pengar till föreningen genom en extra uttaxering av oss delägare. 

Enligt våra bedömningar så har vi pengar i kassan och kan hantera detta tills nästa ordinarie stämma. 

Vi har också fattat beslut om att engagera ett besiktningsföretag för att upprätta en förnyelse- och underhållsplan. Förnyelse- och underhållsplanen är en viktig del för att ge underlag till budgetförslaget för kommande år. I det arbetet ingår statusrapport och förslag på en plan med riktpriser. Det tillför en viktig del i budgetarbetet för att göra avvägningar för vår förening i dessa tider med höjda avgifter och andra kostnadsökningar. 

En annan faktor som årligen varierar är snöröjningsavgiften som är väderberoende. 

Vi följer och kommer följa vår ekonomi noggrant. 

Med vänliga hälsningar 

Styrelsen 

Print Friendly, PDF & Email