Årsstämman genomförd och besluten påverkar ekonomin

Under Gulkremlans årsstämma som genomfördes den 5 maj, beslutade stämman enligt styrelsens förslag när det gäller fastställande av debiteringslängd respektive Budget för 2019-2020. Det senare innebär en höjning av de preliminära månadsavgifterna med 100 kronor per hus och månad. Här följer en liten sammanfattning av vad detta innebär för respektive hus:

Debiteringslängden är nu fastställd. Det innebär att de papper som jag delade ut den 22 april, med texten “PRELIMINÄR DEBITERINGSLÄNGD 2018-04-01–2019-03-31” uppe i sidhuvudet, efter stämmans fastställande, är den FASTSTÄLLDA DEBITERINGSLÄNGDEN, utan några förändringar i förhållande till den tidigare utdelade. Min tanke är inte att dela ut en ny omgång papper i brevlådorna, däremot skriver jag gärna ut ett uppdaterat exemplar till var och en som så önskar. Meddela mig på enklaste sätt så skriver jag ut och lämnar till er.

Alla hus måste nu noga hantera resultatet för respektive hus. Det är sista kolumnen längst ut till höger, med rubriken Skuld (-) eller överskott till nästa år, som är viktig att kontrollera. Om det står ett minus framför siffrorna för ert hus innebär det ju att ni har betalat in mindre än husets totala kostnader. Detta underskott skall då regleras under de kommande 6 månaderna. Underskottet ska alltså betalas in utöver de nu höjda preliminära avgifterna. Har man ett högt underskott kan man dela upp det och ta en delsumma varje månader i 5 månader om det känns bättre. Jag kommer att göra en avstämning under hösten och kontrollera att betalning av underskotten skett.

Har man ett överskott kan man reducera kommande månaders preliminäravgift med motsvarande belopp.

För de hus som under perioden april 2018 till mars 2019 bytt ägare kommer en särskild redovisning av debiteringslängden, som redovisar kostnaderna och inbetalningarna för tidigare respektive ny ägare, att lämnas till avflyttade respektive nya husägaren. Den kommer snarast under maj månad.

De nya månadsavgifterna beslutades eftersom bland annat Enköpings kommun aviserat höjda avgifter (plus 10% under ett antal år framåt). Höjningen innebär en ökning med 100 kr per hus.

De nya avgifterna blir då enligt nedan:

A-hus 5:or 2 900 kr
B-hus Stor 4:a 2 750 kr
C-hus Liten 4:a 2 700 kr
D-hus 3:or 2 600 kr

Kassören

Print Friendly, PDF & Email